Sunn sjokoladekake med kun 4 ingredienser

Artiklene på ullevalkiropraktor.no er skrevet av kiropraktorer med lang erfaring med rygg, nakke og andre muskel- og skjelettplager.

Alle artikler blir gjennomgått av en av våre redaktører med medisinsk bakgrunn (kiropraktor). Ved behov konferer vi med vårt medisinske fagpanel.

Vi  er nøye på å bruke kildehenvisning i artiklene, men vårt fokus er å skrive lettfattelige artikler for folk flest.

Vi ønsker at våre artikler skal være så nøyaktig som mulig. Oppdager du feil eller mangler, setter vi stor pris på om du gir beskjed om dette.

LES MER: Kvalitetssikring av vårt medisinske fagpanel

sunn sjokoladekake

Sunn mat er så enkelt, samtidig som det er så komplisert. I dag vil jeg slå et slag for det enkle og gi deg en oppskrift som hverken krever spesialprodukter eller bakekunnskaper. Hva med et stykke sunn sjokoladekake til kaffen i helgen?

Når du skal legge om livsstilen er det viktig å gjøre det enkelt for deg selv. Nøkkelen ligger nemlig i planlegging, og a blir enkle, gode oppskrifter er en stor del av et sunt kosthold. Du trenger ikke gjøre det komplisert for at det skal være både næringsrikt og mettende, det er denne sunne sjokoladekaken et glimrende eksempel på.

 

Denne oppskriften er veldig populær hos både store og små, både i barnehagen, på venninnekveld og som kveldskos.

Som en bonus er den også fri for både melk, gluten, soya, korn og sukker. Ved nøtteallergi kan nøttesmør for eksempel byttes ut med kvernede solsikkekjerner eller gresskarfrø.

sunn sjokoladekake

Deilig sjokoladekake à la Helene

 • 3 modne bananer
 • 1 dl nøttesmør (mandelsmør, panøttsmør osv)
 • 1/2 dl kakaopulver
 • Et par dryss salt (fremhever sjokoladesmaken)

sunn sjokoladekake

Kjør bananer til en klumpfri masse i en blender, foodprosessor eller bruke en stavmikser. Det er viktig at de er godt modne, og du kan gjerne bruke bananer som har fått brune flekker. Da er søtsmaken godt utviklet og sjokoladekaken blir søtere.

Tilsett resten av ingrediensene og kjør til alt er godt blandet før du heller deigen i en form.

Jeg bruker en stor brødform, så jeg ville ikke brukt en form som er for stor. Ønsker du en større kake kan du doble oppskriften.

Stek kaken på 180 grader i 20-25 minutter.

Topp kaken med kokoskrem, gresk yoghurt eller krem, nam!

LAST NED ARTIKKEL

Har du spørsmål til artikkelen eller lurer på om vi kan hjelpe deg? Ta kontakt med oss ved å trykke på knappen nedenfor, så svarer vi deg så fort vi har mulighet.  Har du spørsmål til artikkelen eller lurer på om vi kan hjelpe deg? Ta kontakt med oss ved å trykke på knappen nedenfor, så svarer vi deg så fort vi har mulighet.

  Kontakt oss

  Vi bruker informasjonskapsler

  Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

  Dine innstillinger for informasjonskapsler

  Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.