Utetrening i Oslo

I 2020 ble hverdagen snudd på hodet, mange fikk en ny hverdag med hjemmekontor, treningssentre ble stengt, og vi måtte finne nye rutiner. Hjemmetrening ble et godt alternativ for mange, mens andre mistet den lille motivasjonen de hadde til å holde seg aktive. I denne artikkelen har vi samlet noen av de beste alternativene til treningssentre.

Utetreningsparker

Tuftepark

Tufteparkene har eksistert siden 2012 og er Norges mest populære og utbredte utendørs treningssparker. De er utviklet som et gratis lavterskeltilbud slik at alle har mulighet til å trene grunnleggende styrkeøvelser, uavhengig av treningsbakgrunn. Med over 10 parker bare i Oslo, er det enkelt for deg å finne en i nærheten av hjem eller arbeidsplass. Tufteparkene er åpne året rundt, men vi vil anbefale hansker med god gripeevne og desinfisering.

Parkourpark

Parkour er en treningsform som omhandler å komme seg fra punkt A til punkt B mest mulig effektivt. I oslo finnes det to fullblods parkour parker, en på tøyen og en på furuset. Her kan du finne både hinderløype og treningsapparater, slik at du får utfordret kroppen og balansen på en helt ny måte.

Marka

Oslo som by er omgitt av vakker skog og mark. Her har du over 1700 km2 med skog og mark å velge mellom. Her kan du blant annet velge mellom fantastiske langrennsløyper, over 2500 km med blåmerkede turstier, flere hundre fiskevann og et mangfold med sovemuligheter. Vi anbefaler å sjekke DNT sine nettsider, her får du masse tips til flotte turer for alle nivåer.

Bilde av marka i Oslo

Sykkel

Med over 200 km sykkelvei, og mer på vei, er Oslo på vei til å bli en sykkelhovedstad. Det er ikke lenger en risikosport å begi seg ut på sykkelen. Det er en fantastisk måte å oppleve nærområdet på, og kan i mange tilfeller være den mest effektive måten å bevege seg rundt på i Oslo sentrum. De fleste sykkelveiene blir måkt også vinterstid, over 120 km med sykkelvei blir prioritert måkt på vinteren.

Kiropraktor Espen som sykler ned en bakke

Oslo kommune gir også tilskudd til piggdekk til sykkelen din, for vinteren 2020/2021 er kvoten fyllt opp, og det er ikke lenger mulig å få tilskudd. Så dette kan være lurt å sette i kalenderen for høsten 2021 om du har tid til å vente, eller har piggdekk som holder en sesong til.

Trappetrening

Det er tungt, det går opp, og det er en fantastisk treningsform hvor du trener store muskelgrupper og utfordrer kondisjonen. Du kan trene alene, eller sammen med andre. Oslo er en by med mange høydemeter, og derav mange trapper. Husk at mange av trappene er også brukt som transport trapper for folk som skal fra A til B, og det er viktig å ta hensyn.

LAST NED ARTIKKEL

Har du spørsmål til artikkelen eller lurer på om vi kan hjelpe deg? Ta kontakt med oss ved å trykke på knappen nedenfor, så svarer vi deg så fort vi har mulighet.  Har du spørsmål til artikkelen eller lurer på om vi kan hjelpe deg? Ta kontakt med oss ved å trykke på knappen nedenfor, så svarer vi deg så fort vi har mulighet.

  Kontakt oss

  Espen er kiropraktor ved Ullevål Kiropraktorklinikk og behandler smerter i rygg og nakke, i tillegg til smerter i hofte og føtter.  Espen har mye fokus på opptrening og rehabilitering.

  Vi bruker informasjonskapsler

  Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

  Dine innstillinger for informasjonskapsler

  Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.