Symfysesmerter

Bestill time

Vi hjelper deg med symfysesmerter

Symfysesmerter er smerter som rammer det fremre leddet i bekkenringen, ofte kjent som skambenet. Mange tenker ikke over at det er et ledd foran i bekkenet før de opplever smerter der. Disse smertene kan variere fra milde til alvorlige og kan gå ut over livskvalitet og evne til å utføre daglige aktiviteter.

Typiske symptomer på symfysesmerter inkluderer smerte eller ubehag i området rundt symfysen, og de kan stråle ut til lysken, hoftene eller nedover lårene. Mange opplever økte smerter når de går, står lenge eller bytter stilling og spesielt når de skal snu seg i sengen. Å gå inn eller ut av en bil eller spre bena lang fra hverandre kan også trigge opp smertene.

Det er mange muskler som fester seg på symfysen blant annet hofteadduktorene (innside av låret), de rette magemusklene og bekkenbunnen, og spenninger i noen av disse kan bidra til symfysesmerter. Individuell oppfølging med behandling for å løse opp stive ledd og muskler, samt råd om tilpassede aktiviteter, kan bidra til å redusere smertene og gjøre hverdagen enklere.

Hvis du kan svare JA på ett eller flere av disse spørsmålene bør du vurdere å få utredet dine bekkensmerter.

 • Smerte eller ubehag i området rundt symfysen
 • Smerter som kan stråle ut til lysken, hoftene eller nedover innsiden av lårene.
 • Økt ubehag når du snur deg i sengen, går eller står lenge.
 • Økt smerte når du stiger inn eller ut av en bil eller kommer ut av en stol.
 • Ømhet eller følsomhet ved trykk på symfysen.
 • Stivhet eller begrenset bevegelse i bekkenområdet
 • Smerter som går ut over hverdagen din med tanke på søvn, jobb eller familieliv.

Tilstander vi ofte utreder og/eller behandler:

 • Bekkenløsning og bekkenlåsning
 • Isjias hos gravide
 • Korsryggsprolaps under svangerskapet
 • Hodepine under svangerskapet
 • Ryggsmerter hos gravide
 • Smerter i brystryggen
 • Nakkesmerter
 • Symfysesmerter

Åse-Line Baltzersen

Alltid raskt og god service når ryggen låser seg. Deres fokus på forebygging har også gjort at jeg opplever mindre smerter. Ved å følge Therese Aarsæthers råd om kosthold og bevegelse, trenger jeg bare komme innom av og til =) Les mer

Alltid raskt og god service når ryggen låser seg. Deres fokus på forebygging har også gjort at jeg opplever mindre smerter. Ved å følge Therese Aarsæthers råd om kosthold og bevegelse, trenger jeg bare komme innom av og til =) Les mindre

Bestill time til utredning av dine bekkenplager

Therese Aarsæther

Kiropraktor MNKF

Therese har over 15 års erfaring med å utrede og behandle gravidplager som for eksempel hodepine og bekkenplager. Hun har to mastergrader, en i kiropraktikk og en mastergrad i ernæring der hun har fordypet seg i kosthold for gravide.

Les mer

Derfor bør du velge Therese

 • Therese har spisskompetanse på utredning og behandling av gravidplager
 • Hun har en mastergrad i ernæring der hun har fordypet seg i kosthold for gravide
 • Du får grundig utredning
 • Hun samarbeider med din fastlege og henviser til spesialist ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.