Behandling av severs

Bestill time

Vi hjelper deg med severs og andre former for fot og ankelplager

Severs syndrom er den vanligste årsaken til hælsmerter hos barn og unge i vekst. Spesielt idrettsaktive barn er utsatt for utviklingen av denne plagen. Severs kjennetegnes ved smerter i en eller begge hæler. Smertene er som oftest lokalisert på baksiden av hælen, men kan også kjennes under eller på sidene av hælen.

Mange barn med Severs kan begynne å halte etter trening eller lengre turer. Vi ser ofte at det er hevelse og rødhet i området rundt hælen. Også smerter, ubehag og stivhet etter lengre periode med hvile eller søvn kan oppstå.

Med riktig tilpasning av trening, og behandling vil Severs normalt gå over i løpet av et år. Behandlingen av Severs består ofte av tilpassede øvelser for barnet, bløtvevsbehandling, NSAIDS og bruk av ispose. Avhengig av idretten kan det være behov for kortere eller lenger tids avlastning fra aktivitet for å unngå mer langvarige plager, og det er derfor viktig at plagene til barnet blir tatt på alvor.

Hvis du kan svare JA på en eller flere av disse spørsmålene bør du vurdere å få utredet hælsmerten til barnet

  • barn i vekst som har smerter i  hælen
  • hælsmerten blir forverret ved trening, spesiel løping og hopping
  • barnet halter, spesielt etter trening
  • det er hovent og rødt rundt hælen
  • det er smerter, ubehag og stivhet på morgenene etter å ha sovet.

Håkon Atle Jakobsen

Espen Holth forstod meg og min problemstilling på en måte som ingen av mine tidligere behandlere hadde gjort. Jeg kom til han med langtidssmerter, og som resultat av det: nedstemthet og følelsen at livet mitt var på vent. Men han fikk tilbake troen min på meg selv og lærte meg… Les mer

Espen Holth forstod meg og min problemstilling på en måte som ingen av mine tidligere behandlere hadde gjort. Jeg kom til han med langtidssmerter, og som resultat av det: nedstemthet og følelsen at livet mitt var på vent. Men han fikk tilbake troen min på meg selv og lærte meg mye om hvor flerdimensjonal smerte er. Han ga meg hjelpsomt lesestoff, og treningsprogram og fikk meg til å utfordre meg selv på trygge og sikre måter. Jeg vil anbefale de som har blitt skuffet av eller "gitt opp på" av tidligere behandlere, å ta turen til Espen. Han hjalp meg tilbake til toppen, og etter ett år med veiledning fra han sitter jeg med følelsen å ha fått livet tilbake. I tillegg er han en kjernekar! Les mindre

Bestill time til utredning av din hælsmerte

Espen Aag Holth

Kiropraktor MNKF

Espen har veldig lang erfaring med utrednign og behandling av barn med hølsmerter som severs, og fotplager hos både voksne og barn. Han har jobbet mye med idrettsutvøvere med overbelastningskader i føttene.

Les mer

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.