Behandling av hallux valgus

Bestill time

Dette er hallux valgus

Hallux valgus er en plagsom tilstand der stortåens grunnledd står i en feilstilling og tåen peker inn mot de andre tærne. Dette kan gi deg smerter i stortåens grunnledd, til å begynne med ved aktivitet, men senere også i hvile.

På grunn av feilstillingen kan det bli store utfordringer med å finne fottøy som passer dine føtter. På grunn av feilstillingen kan også en liten slimpose på yttersiden av stortåens grunnledd bli rødt og hovent, og du kan oppleve at den periodisk er mer eller mindre plagsom fra dette.

Hos noen er operasjon ikke til å unngå, men det er heldigvis mye som kan gjøres for å unngå eller å forsinke en operasjon. Behandling av hallux valgus går ut på å redusere smerte, øke bevegeligheten i stortåen, styrke opp muskulatur i fot og legg, samt gode råd om sko og avlastningsteknikker.

Svarer du ja på et av spørsmålene bør du få undersøkt foten

 • Er det vondt i stortåens grunnledd
 • Har du en feilstilling av stortåen
 • Gnager skoen på innsiden av stortåen
 • Får du ofte hard hud på stortåen eller andre tær
 • Du har mer smerter og plager når du går eller står
 • Tåsmertene hemmer deg i å være så aktiv som du ønsker

Slik behandler vi hallux valgus

 • Veiledning av spesifikke fotøvelser
 • Medisinsk laserbehandling av stortåen
 • Taping av stortå
 • Mobilisering og strekk av stortå og fot
 • Nålebehandling av muskulaturen til stortåen

Dr. Sølve Sesseng

Jeg har vært så heldig å få samarbeide med Ullevål kiropraktor-klinikk siden 2010. Derifra har jeg fått gode henvisninger og mange interessante kasus. Behandlerne er lette å kommunisere med, og vi konferer ofte om diagnoser, behandling og oppfølgning. Jeg kan trygt anbefale klinikken til pasienter som stiller høye krav til… Les mer

Jeg har vært så heldig å få samarbeide med Ullevål kiropraktor-klinikk siden 2010. Derifra har jeg fått gode henvisninger og mange interessante kasus. Behandlerne er lette å kommunisere med, og vi konferer ofte om diagnoser, behandling og oppfølgning. Jeg kan trygt anbefale klinikken til pasienter som stiller høye krav til faglig kompetanse og tett oppfølgning. Dr. Sølve Sesseng er radiolog med særlig interesse for muskel- og skjelett, og har tidligere hatt det øverste faglige ansvar for muskel- og skjelett-radiologi på Ullevål sykehus. Han arbeider nå som MR-radiolog på Kongsvinger sykehus. Les mindre

Bestill time til utredning av plager i stortå og fot

Espen Aag Holth

Kiropraktor MNKF

Espen har lang erfaring med utredelse og behandling av hallux valgus og andre forfotplager. Han har over flere år behandlet alt fra idrettsutøvere til kontorarbeidere og pensjonister. Ved å implementere forskjellige behandlingsmetoder og øvelser, blir ett behandlingsforløp spesialtilpasset deg og din fotproblematikk.

Les mer

Derfor bør du velge oss

 • Vi har spisskompetanse på fotsmerter
 • Alle våre terapeuter er autoriserte fagpersoner
 • Du får utredning i løpet av kort tid
 • Vi kan rekvivere MR eller Røntgen ved behov
 • Vi samarbeider med din fastlege og henviser til ortoped ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.