Behandling av Haglunds hæl

Bestill time

Dette er Haglunds hæl

Haglunds hæl er en utvekst som vokser på oversiden av hælen, i området der akillessenen fester inn til hælbeinet. Det kan gi deg smerter og ubehag på baksiden av hælen, spesielt ved sko som gnisser mot hælen, og kan gjøre at hælen kan bli rød, hoven og sår.

Smertene kommer fra at slimposen som ligger mellom hælbeinet og akillessenen ikke lenger klarer å redusere friksjon tilstrekkelig og seneslitasje av akillessenen kan utvikles.

Iblant er operasjon ikke til å unngå, men det er heldigvis mye som kan gjøres for å unngå eller å forsinke en operasjon. På klinikken behandles haglunds hæl konservativt med manuelle teknikker for å redusere smerte og hevelse i hælen, ofte i kombinasjon med opptrening av akillessenen.

Svarer du ja på ett eller flere av spørsmålene bør du vurdere å få undersøkt hælen

 • Du har ofte smerter i hælen, der kulen vokser ved inngangen av akillessenen på øvre del av hælbeienet
 • Du opplever tegn på betennelse, som ømhet, hevelser og rødhet i området
 • Du har tidligere hatt betennelse i akillessenen
 • Smertene er verre ved bruk av trange sko, eller sko med hard hælkappe
 • Hælsmerten hemmer deg i å være aktiv som feks drive med idrett

Slik behandler vi haglunds hæl

 • Veiledning av spesifikke rehabiliteringsøvelser
 • Medisinsk laserbehandling
 • Manuelle teknikker
 • Veiledning om bruk av fottøy

Mette Kvam

Ble veldig godt mottatt av kiropraktor Espen. Han greide faktisk å gjøre meg bedre allerede ved første besøk. Sammen har vi valgt at jeg går der et par ganger til for å løse mine problemer best mulig. Anbefaler virkelig Ullevål Kiropraktorklinikk. Rask time og kiropraktoren var virkelig dyktig!!! Les mer

Ble veldig godt mottatt av kiropraktor Espen. Han greide faktisk å gjøre meg bedre allerede ved første besøk. Sammen har vi valgt at jeg går der et par ganger til for å løse mine problemer best mulig. Anbefaler virkelig Ullevål Kiropraktorklinikk. Rask time og kiropraktoren var virkelig dyktig!!!
Les mindre

Bestill time til utredning av din hælplage

Espen Aag Holth

Kiropraktor MNKF

Espen har lang erfaring med utredelse og behandling av Haglunds hæl samt andre hæl og ankelproblemer. Han har over flere år behandlet alt fra idrettsutøvere til kontorarbeidere. Ved å implementere forskjellige behandlingsmetoder fra manuelle teknikker og øvelser, blir ett behandlingsforløp spesialtilpasset deg og din fotproblematikk.

Les mer

Derfor bør du velge oss

 • Vi har spisskompetanse på fot og ankelsmerter
 • Alle våre terapeuter er autoriserte fagpersoner
 • Du får utredning i løpet av kort tid
 • Vi kan rekvivere MR eller Røntgen ved behov
 • Vi samarbeider med din fastlege og henviser til ortoped ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.