Behandling av hælspore

Bestill time

Dette er hælspore

En hælspore er en benet utvekst på hælbeinet, der plantar fascia senen fester seg. Dette kan gi smerter midt under hælen når du tråkker på foten, men kan gjøre vondt både i aktivitet og i hvile.

Hælsporen kan dannes når senen, leddbånd og muskler blir utsatt for mye strekk over tid slik at det oppstår en kalkdannelse på senen. Dette kan over tid utvikles til hardt bein som kan sees på et vanlig røntgenbilde.

Når vi behandler hælsporer kan vi ikke fjerne selve hælsporen, men vi kan hjelpe til med å redusere stresset på muskler og sener i foten. Hos de med mer langvarige plager har trykkbølgebehandling vist å ha en god effekt på hælsporer.

Hvis du kan svare ja på en eller flere av disse utsagnene, bør du vurdere å få undersøkt hælen

 • Har du sterke smerter i hælen, ofte beskrevet som stikkende eller brennende?
 • Er smertene verre tidligst på morgenen eller etter å ha hvilt en stund?
 • Du har tidligere hatt problemer med senebetennelse i akilles eller plantar fascitt?
 • Har du blitt diagnostisert med hælspore eller plantar fascitt

 

Slik behandler vi hælspore og hælsmerter

 • Veiledning av spesifikke fotøvelser
 • Trykkbølgebehandling
 • Medisinsk laserbehandling av hælen
 • Mobiliseringteknikker av fot og ankel
 • Bindevevsbehandling av fot og legg
 • Tørrnålbehandling

Dr. Sølve Sesseng

Jeg har vært så heldig å få samarbeide med Ullevål kiropraktor-klinikk siden 2010. Derifra har jeg fått gode henvisninger og mange interessante kasus. Behandlerne er lette å kommunisere med, og vi konferer ofte om diagnoser, behandling og oppfølgning. Jeg kan trygt anbefale klinikken til pasienter som stiller høye krav til… Les mer

Jeg har vært så heldig å få samarbeide med Ullevål kiropraktor-klinikk siden 2010. Derifra har jeg fått gode henvisninger og mange interessante kasus. Behandlerne er lette å kommunisere med, og vi konferer ofte om diagnoser, behandling og oppfølgning. Jeg kan trygt anbefale klinikken til pasienter som stiller høye krav til faglig kompetanse og tett oppfølgning. Dr. Sølve Sesseng er radiolog med særlig interesse for muskel- og skjelett, og har tidligere hatt det øverste faglige ansvar for muskel- og skjelett-radiologi på Ullevål sykehus. Han arbeider nå som MR-radiolog på Kongsvinger sykehus. Les mindre

Bestill time til utredning av din hæl og fotsmerte

Espen Aag Holth

Kiropraktor MNKF

Espen har lang erfaring med utredelse og behandling av hælsporer og andre fotplager. Han har over flere år behandlet alt fra idrettsutøvere til kontorarbeidere. Ved å implementere forskjellige behandlingsmetoder fra manuelle teknikker til trykkbølgebehandling og øvelser, blir et behandlingsforløp spesialtilpasset deg og din fotproblematikk.

Les mer

Vi garanterer

 • Vi har spisskompetanse på fotsmerter
 • Alle våre terapeuter er autoriserte fagpersoner
 • Du får utredning i løpet av kort tid
 • Vi kan rekvivere MR eller Røntgen ved behov
 • Vi samarbeider med din fastlege og henviser til ortoped ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.