Behandling av hallux limitus

Bestill time

Dette er hallux limitus

Hallux limitus betyr stiv stortå, og er en lidelse der stortåens evne til å bøye og strekkes er redusert. Stivheten kan over tid føre til leddsmerter i stortåens grunnledd ved aktiviteter som gange og løping, men kan også gi smerter lenger bak i foten og leggen.

Vi skiller på stivheter som har strukturelle årsaker som f.eks slitasje eller etter tidligere skade på ledd, og funksjonelle årsaker som overbelastninger av nærliggende muskulatur og vev.

Hallux limitus krever jevnlig mobilisering av stortåen, behandling av muskulatur i området, og hjemmeøvelser for å bedre bevegeligheten og styrken i stortåen. Ved vedvarende hallux limitus kan du potensielt utvikle en lidelse kalt hallux rigidus hvor stortåens bevegelsesutslag er helt redusert som kan kreve operativt inngrep.

Svarer du ja på et eller flere av spørsmålene bør du vurdere å få undersøkt stortåen

 • Du har smerter i stortåen ved gange
 • Du får vondt når du bøyer eller strekker stortåen
 • Du opplever sterke smerter når du belaster foten
 • Smerten din hemmer deg fra å være i aktivitet eller drive med idrett
 • Du føler at stortåen din er veldig stiv

Slik behandler vi hallux limitus

 • Veiledning for bruk av tåen
 • Opplæring i spesifikke fot og ankeløvelser
 • Bløtvevsbehandling
 • Mobiliseringsteknikker
 • Tape og opplæring i bruk av tape

Maria Haaland

Fantastisk god behandling og god oppfølging. Anbefaler klinikken på det varmeste, med en spesiell anbefaling av kiropraktor Espen Holth. Les mer

Fantastisk god behandling og god oppfølging. Anbefaler klinikken på det varmeste, med en spesiell anbefaling av kiropraktor Espen Holth. Les mindre

Bestill time til utredning av din fotplage

Espen Aag Holth

Kiropraktor MNKF

Espen har lang erfaring med utredelse og behandling av hallux limitus og andre tåsmerter. Ved å implementere forskjellige behandlingsmetoder fra manuelle teknikker til taping og rehabiliterings øvelser, blir ett behandlingsforløp spesialtilpasset deg og din fot.

Les mer

Derfor bør du velge oss

 • Vi har spisskompetanse på forfotssmerter
 • Alle våre terapeuter er autoriserte fagpersoner
 • Du får utredning i løpet av kort tid
 • Vi kan rekvirere MR eller røntgen ved behov
 • Vi samarbeider med din fastlege og henviser til ortoped ved behov

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.