Roland Morris Disability Questionnaire

Tusen takk for at du har fylt ut skjemaet! Kopi av svarene dine er nå sendt til din epost

1. Jeg holder meg for det meste hjemme på grunn av ryggen. Poeng2. Jeg skifter stilling ofte for å forsøke å gjøre det behagelig for ryggen. Poeng3. På grunn av ryggen går jeg saktere enn vanlig. Poeng4. På grunn av ryggen gjør jeg ingen av de tingene jeg vanligvis gjør i huset. Poeng5. På grunn av ryggen bruker jeg gelenderet for å gå opp trapper. Poeng6. På grunn av ryggen legger jeg meg oftere ned for å hvile. Poeng7. På grunn av ryggen må jeg støtte meg på noe for å komme meg opp av en lenestol. Poeng8. På grunn av ryggen forsøker jeg å få andre til å gjøre ting for meg. Poeng9. På grunn av ryggen kler jeg på meg saktere enn vanlig. Poeng10. På grunn av ryggen står jeg oppreist bare i korte stunder av gangen. Poeng11. På grunn av ryggen forsøker jeg å la være å bøye meg eller sette meg på kne. Poeng12. På grunn av ryggen synes jeg det er vanskelig å reise meg fra en stol. Poeng13. Jeg har vondt i ryggen nesten hele tiden. Poeng14. På grunn av ryggen synes jeg det er vanskelig å snu meg rundt i sengen. Poeng15. På grunn av ryggen har jeg dårlig matlyst. Poeng16. På grunn av ryggsmertene har jeg vanskeligheter med å ta på meg strømpene. Poeng17. På grunn av ryggsmertene kan jeg bare gå korte strekninger. Poeng18. På grunn av ryggen sover jeg dårligere. Poeng19. På grunn av ryggen får jeg hjelp av andre til å kle på meg. Poeng20. På grunn av ryggen sitter jeg det meste av dagen. Poeng21. På grunn av ryggen unngår jeg tunge jobber i huset. Poeng22. På grunn av ryggen er jeg mer irritabel og i dårlig humør ovenfor andre enn vanlig. Poeng23. På grunn av ryggen går jeg saktere opp trapper enn vanlig. Poeng24. På grunn av ryggen holder jeg for det meste sengen. PoengBesvarte spørsmål: / Minimale funksjonsproblemerModerate funksjonsproblemerAlvorlige funksjonsproblemerInvalidiserende funksjonsproblemerSengeliggende

Påkrevd felt mangler

Vennligst oppgi en gyldig e-postadresse

0%

Hva betyr resultatet?

Alvorlighetsgraden av funksjonsproblemer blir ofte inndelt i følgende kategorier; 0-20 minimale funksjonsproblemer, 21-40 moderate funksjonsproblemer, 41-60 alvorlige funksjonsproblemer, 61-80 invalidiserende funksjonsproblemer, 81-100 sengeliggende.

Minimale funksjonsproblemer

Du håndterer de fleste daglige aktiviteter og gjøremål. Et enkelt behandlingsopplegg vil i de fleste tilfeller være tilstrekkelig, ofte vil dette inkludere råd om løfting, arbeidsstilling og trening.

Moderate funksjonsproblemer

Du har smerter og vanskeligheter med å sitte, å løfte og å stå oppreist. Reise og sosialt liv kan være vanskelig og du kan fungere dårligere på jobb enn vanlig. Personlig hygiene, seksuell aktivitet og søvn er normalt sett ikke veldig påvirket. Plagene dine kan oftest behandles suksessfullt med konservativ (slik som hos kiropraktor eller fysioterapeut).

Alvorlige funksjonsproblemer

Smerte er som oftest hovedproblemet for de med dette resultatet, men daglige aktiviteter og gjøremål blir påvirket. Denne pasientgruppen krever grundig undersøkelse og utredning før eventuell behandlingsmetode avgjøres. En tverrfaglig tilnærming på behandlingen er oftest gunstig.

Invalidiserende funksjonsproblemer

Ryggsmertene påvirker alle aspekter i pasientens liv og hverdag. Et tverrfaglig behandlingsopplegg, der mestringsstrategier står i fokus i tillegg til fysisk behandling og veiledning, kan være nødvendig for å bli bedre.

Sengeliggende

Personer med dette resultatet har svært eller nesten helt nedsatt funksjon. Disse pasientene er som oftest så dårlige at de er sengeliggende.

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.