Headache disability index

Jeg har hodepine:
Min hodepine er:

1. Føler du deg invalidisert av hodepinen din? Poeng
2. Føler du at hodepinen din begrenser deg i dine hverdagslige aktiviteter? Poeng
3. Føler du at andre ikke forstår hvordan hodepinen påvirker livet ditt? Poeng
4. Begrenser du fritidsaktiviteter på grunn av hodepinen din? Poeng
5. Opplever du at hodepinen gjør deg sint? Poeng
6. Føler du at du mister helt kontrollen på grunn av hodepinen din? Poeng
7. Deltar du i færre sosiale sammenhenger grunnet hodepinen din? Poeng
8. Føler du at din partner, familie og venner ikke forstår hva du gjennomgår på grunn av hodepinen din? Poeng
9. Føler du at hodepinen din er så ille at du holder på å bli sprø? Poeng
10. Blir ditt syn på verden påvirket av hodepinen din? Poeng
11. Er du redd for å gå ut når du kjenner at hodepinen er på vei? Poeng
12. Føler du deg desperat på grunn av hodepinen? Poeng
13. Er du bekymret for at du “straffes” på jobb eller hjemme på grunn av hodepinen? Poeng
14. Belaster hodepinen din forholdet ditt til familie og venner? Poeng
15. Unngår du å være med andre mennesker når du har hodepine? Poeng
16. Opplever du at hodepinen din gjør det vanskelig for deg å nå dine mål i livet? Poeng
17. Er det vanskelig å tenke klart på grunn av hodepinen din? Poeng
18. Blir du anspent (f.eks. i muskler) på grunn av hodepinen din? Poeng
19. Mistrives du i sosiale sammenhenger på grunn av hodepinen din? Poeng
20. Føler du deg irritabel på grunn av hodepinen din? Poeng
21. Unngår du reiser på grunn av hodepinen din? Poeng
22. Gjør hodepinen at du føler deg forvirret? Poeng
23. Gjør hodepinen din deg frustrert? Poeng
24. Er det vanskelig å lese på grunn av hodepinen din? Poeng
25. Er det vanskelig å fokusere på andre ting enn hodepinen din? Poeng
Besvarte spørsmål: / Svært lite funksjonsproblemerMinimale funksjonsproblemerModerate funksjonsproblemerAlvorlige funksjonsproblemerInvalidiserende funksjonsproblemer

0%

Hva betyr resultatet?

Alvorlighetsgraden av funksjonsproblemer blir ofte inndelt i følgende kategorier: 0-8 Svært lite funksjonsproblemer, 10-28 minimale funksjonsproblemer, 30-48 moderate funksjonsproblemer, 50-68 alvorlige funksjonsproblemer, 70-100 invalidiserende funksjonsproblemer.

Svært lite funksjonsproblemer

Minimale funksjonsproblemer

Du håndterer de fleste daglige aktiviteter og gjøremål. Et enkelt behandlingsopplegg vil i de fleste tilfeller være tilstrekkelig, ofte vil dette inkludere råd om tilpasning av aktiviteter, og trening.

Moderate funksjonsproblemer

Du som får dette resultatet kan ofte merke at hodepinen begrenser deg noe i hverdagen og du kan ha vanskeligheter med sosiale settinger Plagene dine kan påvirke konsentrasjonen din. Søvn eller hvile er normalt sett ikke veldig påvirket. Plagene dine kan oftest behandles suksessfullt med konservativ behandling (slik som hos kiropraktor eller fysioterapeut).

Alvorlige funksjonsproblemer

Hodepinen påvirker daglige aktiviteter og gjøremål i betydelig grad for deg med dette resultatet. Denne pasientgruppen krever grundig undersøkelse og utredning før eventuell behandlingsmetode avgjøres. En tverrfaglig tilnærming på behandlingen er oftest gunstig.

Invalidiserende funksjonsproblemer

Hodepinen påvirker alle aspekter i ditt liv og hverdag. Det er oftere behov for tettere oppfølging og et tverrfaglig behandlingsopplegg, der mestringsstrategier står i fokus i tillegg til fysisk behandling og veiledning.

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.