STarT Back Screening Tool

Tusen takk for at du har fylt ut skjemaet! Kopi av svarene dine er nå sendt til din epost

Start Back Screening Tool (1, 2)  er et validert spørreskjema som brukes for å vurdere prognose ved ryggsmerter som har vart mer enn to uker. Dette skjemaet laget for at du som pasient selv skal kunne registrere dine plager og deretter gi til klinikeren som behandler deg.

Keele STarT Back Screening Tool

Tenk på de siste 2 ukene og kryss av ditt svaralternativ til følgende spørsmål:

1. Ryggsmertene mine har spredt seg ned i benet/beina en eller flere ganger de siste 2 ukene? Poeng2. Jeg har hatt smerter i skulder eller nakke en eller flere ganger de siste 2 ukene? Poeng3. Jeg har kun gått korte distanser på grunn av ryggsmertene mine? Poeng4. De siste 2 ukene har jeg kledd meg langsommere enn vanlig på grunn av ryggsmertene? Poeng5. Det er egentlig ikke trygt for en person med min tilstand å være fysisk aktiv? Poeng6. Jeg har vært bekymret store deler av tiden? Poeng7. Jeg opplever at ryggsmertene mine er forferdelige og aldri vil bli bedre? Poeng8. Generelt sett har jeg ikke gledet meg over ting som jeg pleier å glede meg over? Poeng9. Totalt sett, hvor plagsomme har ryggsmertene dine vært de siste 2 ukene? Poeng


Besvarte spørsmål: / Lav risiko Middels risiko Høy risiko

Påkrevd felt mangler

Vennligst oppgi en gyldig e-postadresse

0%

Lav risiko

Pasienter som får dette resultatet har lav risiko for langvarige plager. Dette betyr at hvis du fikk dette resultatet er det god prognose for at plagene dine forsvinner slik at du blir helt bra. Din lege, kiropraktor eller fysioterapeut vil kunne sette opp et enkelt behandlingsforløp for deg. Hovedmål: du skal kunne mestre plagene dine selv med noe behandling og veiledning.

Middels risiko

Pasienter som får dette resultatet har middels risiko for langvarige plager. Dette betyr at hvis du fikk dette resultatet kan det ta noe lengre tid før du blir bedre. Det vil kreves behandling og egeninnsats for å bli helt bra. De fleste i denne gruppen vil kunne håndteres konservativt hos fastlege, kiropraktor eller fysioterapeut, men noen vil ha behov for henvisning til spesialist som feks ortoped. Hovedmål: Du skal få tilbake din normale funksjon og minimalisere funksjonstapet, selv om smerten er uendret. Din behandler vil, i tillegg til behandling, gi deg råd og veiledning slik at du skal kunne mestre plagene dine.

Høy risiko

Pasienter som får dette resultatet har høy risiko for langvarige plager. Dette betyr at det er mindre sannsynlighet for at du blir helt bra på kort sikt. Du vil sannsynligvis trenge behandling og oppfølging over tid for at du skal bli så bra som mulig eller helt bra. Pasienter i denne kategorien vil kunne trenge et behandlingsforløp over flere mnd, ca 3 mnds behandlingsforløp er i utgangspunktet anbefalt med individuelle tilpassinger. Ofte vil en tverrfaglig tilnærming, med fysisk behandling, veiledning og mestringsstrategier være svært nyttig for å komme helt i mål. Hovedmål: Redusere smerte og funksjonstap i tillegg til å bedre hvordan du mestrer både nåværene og fremtidige plager.

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter cookies. Dersom cookien ikke er nødvendig for at nettsiden vår skal fungere, vil den ikke lagres på din enhet med mindre du samtykker til dette.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. Dette inkluderer informasjonskapsler som gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. Disse informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel handlevogn- og betalingsprosessen. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse annonseringen bedre i forhold til dine interesser, både innenfor og utenfor dette nettstedet. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen av personopplysninger, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.